'Alle seinen op groen: Sierhuis toch onderweg naar Reims'

'Alle seinen op groen: Sierhuis toch onderweg naar Reims'

30 januari 2020 – Aan de transfersoap rond Kaj Sierhuis lijkt een einde te komen. Ajax en Stade Reims bereikten donderdag overstemming over een transfersom van vier miljoen euro, maar FC Groningen lag aanvankelijk dwars. Volgens De Telegraaf heeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus nu alsnog ingestemd met een vertrek van de 21-jarige spits.De transfer was behoorlijk complex, daar Sierhuis eigendom is van Ajax en wordt verhuurd aan FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft in het huurcontract een optie tot koop bedongen, maar die kan pas aan het einde van het seizoen worden gelicht. Daardoor deed de situatie zich voor dat geen enkele partij een beslissing kon nemen over het Franse bod.

Fledderus wilde Sierhuis voor een afgesproken bedrag en doorverkooppercentage per direct overnemen van Ajax en hem gelijk doorverkopen aan Stade Reims. Ajax was bereid daarmee in te stemmen, maar wilde dan wel een eerlijke verdeling van de door Stade Reims betaalde transfersom, bonus én het nieuwe doorverkooppercentage. Dat ging voor de Groningers te ver. Fledderus zag de verkoop ook niet zitten omdat Groningen niet direct een vervanger klaar had staan.

Groningen heeft nu alsnog ingestemd met de transfer. Sierhuis zal vrijdag naar Frankrijk afreizen voor een medische keuring. Daarna tekent hij een contract voor vier en een half jaar bij de nummer elf van de Ligue 1.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021