'Ajax en Stade Reims akkoord; FC Groningen ligt dwars'

'Ajax en Stade Reims akkoord; FC Groningen ligt dwars'

30 januari 2020 – De kans lijkt klein dat Kaj Sierhuis deze winter de overstap maakt naar Stade Reims. Volgens De Telegraaf heeft Ajax met de Franse club een akkoord bereikt over een transfersom van vier miljoen euro, maar ligt FC Groningen dwars.De Groningers huren Sierhuis dit seizoen van Ajax en hebben de optie om de spits definitief over te nemen. Die optie kan echter pas aan het einde van het seizoen worden gelicht, wat de overnamepoging van Stade Reims ingewikkeld maakt. Woensdag werd bekend dat Franse club geïnteresseerd is in Sierhuis.

Een transfer leek aanvankelijk een moeilijk verhaal te worden, maar donderdag kwam er alsnog schot in de zaak. Sierhuis liet weten graag naar Frankrijk te willen verkassen, waarop technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen toestemming gaf aan Ajax-directeur Marc Overmars om te onderhandelen met Stade Reims. Daarbij zou Fledderus wel een gegarandeerd minimumbedrag aan de deal hebben willen overhouden.

De technisch directeur van Groningen wilde Sierhuis voor een afgesproken bedrag en doorverkooppercentage van Ajax overnemen en direct doorverkopen aan Stade Reims. Ajax was bereid daarmee in te stemmen, maar wilde dat de door de Franse club betaalde transfersom, bonus en het doorverkooppercentage eerlijk verdeeld zouden worden. Dat ging Fledderus te ver. Hij is bereid mee te denken, maar wil pas meewerken als Groningen een vervanger aantrekken. Dat lijkt met het einde van de transferperiode in zicht een lastig verhaal te worden.

Lees ook'Cocu's Derby County wil FC Groningen-captain Te Wierik'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021