Witte rook: PSV heeft met Rodríguez gewenste linksback binnen

30 januari 2020, 21:16

Het is in kannen en kruiken: PSV huurt Ricardo Rodríguez voor een half jaar van AC Milan. De Eindhovenaren melden donderdagavond dat de Zwitserse linksback zijn handtekening onder een contract heeft gezet dat hem tot het einde van het seizoen aan de club verbindt. PSV heeft geen optie tot koop bedongen.

PSV wilde deze maand graag een linksback aan de selectie toevoegen, daar zowel Toni Lato (inmiddels vertrokken naar Osasuna) en Olivier Boscagli niet aan de verwachtingen hebben kunnen voldoen. Michal Sadílek werd vaak als linksachter geposteerd en ook Nick Viergever speelde er, maar zij kunnen op andere posities beter uit de voeten.

Rodríguez kwam snel in beeld, maar PSV werd in de wachtkamer gezet. De Zwitser, die bij AC Milan weinig aan spelen toekwam, genoot ook interesse van Fenerbahçe en Napoli. PSV had ook belangstelling voor Patrick van Aanholt en waagde verscheidene pogingen hem over te nemen van Crystal Palace, maar de Londense club wilde hem niet kwijt. PSV kwam weer uit bij Rodríguez en kwam uiteindelijk tot overeenstemming met de speler en zijn werkgever.

"Na het vertrek van Toni Lato heeft onze selectie geen specifieke linksback meer. We hebben wel een aantal spelers die deze positie in kunnen vullen, maar versterking is gewenst. We wilden graag een specialist mét ervaring. Rodriguez voldoet volledig aan dat profiel", reageert technisch manager John de Jong op de komst van de Zwitser.

Volgens het Eindhovens Dagblad is Rodríguez 'fitter dan fit' en kan hij zondag in de topper tegen Ajax al spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen