De Jong helpt Barça met assist kater weg te spoelen

De Jong helpt Barça met assist kater weg te spoelen

30 januari 2020 – Zonder zich overmatig in te spannen heeft FC Barcelona zich ten koste van Leganés geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Mede door een assist van Frenkie de Jong won de Catalaanse club donderdagavond met 5-0 in Camp Nou. Zo spoelde Barça de kater weg die het afgelopen weekend opliep door de roemloze nederlaag tegen Valencia (2-0).

FC Barcelona had tegen Valencia veel balbezit, maar kwam met name in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Tegen Leganés vormde dat geen probleem. Barça meldde zich veelvuldig voor het doel van de bezoekers. De middenvelders, onder wie De Jong, leken van trainer Quique Sétien de opdracht te hebben gekregen vaker loopacties in de diepte te maken. Dat sorteerde effect.

De nieuwe coach van de Catalanen zag Antoine Griezmann al binnen enkele minuten de score openen. Hij werd aangespeeld door Ansu Fati en schoot raak in de lange hoek. De Fransman leek niet veel later weer te scoren, maar ditmaal werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Met een kopbal maakte landgenoot Clément Lenglet vervolgens alsnog de 2-0.

Barça had weinig te vrezen van Leganés en liep na een uur uit naar 3-0. Na een steekpass van De Jong gooide Lionel Messi de wedstrijd in het slot. Met enig fortuin eindigde het schot van de Argentijn in het doel. Als invaller deed Arthur ook een duit in het zakje. Nadat Fati en Messi op de doelman van Leganés hadden geschoten, tikte de Braziliaan binnen. Met zijn tweede van de avond bepaalde Messi twee minuten voor tijd de eindstand op 5-0.

gerelateerd