Slot verwacht getergd RKC: "Het verbaast me dat ze laatste staan"

30 januari 2020, 16:01

Met slechts elf punten uit twintig wedstrijden staat RKC Waalwijk stijf onderaan in de Eredivisie. Dat de promovendus er zo slecht voor staat, verbaast Arne Slot. Hij neemt het vrijdagavond met zijn AZ op tegen de hekkensluiter.

Met nederlagen tegen concurrenten ADO Den Haag (2-0) en VVV-Venlo (1-2) is RKC Waalwijk de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. De Waalwijkers hebben nu acht punten minder dan VVV, dat op de veilige vijftiende plaats staat. "Zij zitten in een periode waarin ze resultaten moeten gaan halen", weet Slot. "Ik verwacht een fanatieke en zeer getergde ploeg tegenover ons. Als ik RKC analyseer, de kansverhoudingen zie en de manier waarop ze voetballen, dan verbaast het me dat ze laatste staan."

Slot heeft RKC dit seizoen vaak zien spelen en stelt dat de promovendus vaak niet kreeg waar het recht op had. "Alleen: voetbal is geen jurysport. Uiteindelijk gaat het om scoren en geen goals tegen krijgen. Ze zitten elke keer in de buurt van een resultaat. Ik zou denken, op basis van hun huidige spel, dat dat resultaat niet ver weg is", voorspelt de trainer op de clubsite. "De komende weken zullen ze verrassende uitslagen gaan neerzetten, als ze hun niveau vasthouden. Wij moeten ervoor zorgen dat het niet tegen ons gebeurt. Als wij denken dat RKC de ploeg is zoals de ranglijst weergeeft, dan zitten we ernaast."

Slot kan tegen RKC Waalwijk over een relatief fitte selectie beschikken. Alleen Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundsson ontbreken nog. "Dat moet ook, want er komt best een drukke periode aan met de Europa League en de KNVB Beker. We zijn heel blij met de selectie die we hebben en het is cliché, maar we hebben alle jongens nodig. Afgelopen weekend met Thomas Ouwejan is een mooi voorbeeld en Jordy Clasie ook in de periode daarvoor", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen