SC Heerenveen wil op geboortedag Abe Lenstra tegen Ajax spelen

30 januari 2020, 11:35

SC Heerenveen wil het volgende seizoen op 27 november thuis tegen Ajax spelen. De Friezen vieren dit jaar het honderdjarig bestaan en 27 november is de geboortedag van clublegende Abe Lenstra. Op 28 mei begint het jubileumjaar officieel.

Heerenveen heeft haar wens kenbaar gemaakt bij de KNVB. Dat meldt de Leeuwarder Courant na de nieuwjaarsreceptie van woensdag. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech ging algemeen directeur Cees Roozemond in op de zorgwekkende financiële huishouding. Over vorig seizoen leed Heerenveen een operationeel verlies van 6,1 miljoen euro.

"We moeten stoppen met terugkijken", citeert de LC Roozemond. "Maar we moeten ons wel realiseren dat we van een omzet van 21 miljoen euro in het seizoen 2013-2014 zijn gedaald naar ruim 14 miljoen euro nu. Dat is een negatieve spiraal die we niet zomaar omkeren. Ik durf echter te zeggen dat we de stabiliteit gevonden hebben."

Roozemond liet weten dat het aantal leden van de businessclub (OSSH) stijgende is: in drie maanden tijd van 410 naar 450. Echter zit Heerenveen nog steeds zonder hoofdsponsor. "Toch hebben we het vertrouwen dat het moment naderbij komt. Ik noem geen datum. Dat heb ik eerder wel gedaan en dat was niet zo handig."

Waar Heerenveen ook mee kampt zijn de hoge huisvestings- en onderhoudskosten. 3,2 miljoen per jaar tikt de huidige nummer negen van de Eredivisie daarvoor af. Dit moet omlaag volgens Roozemond. "Het is een post die ongelooflijk veel pijn doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen