Start Chinees voetbalseizoen uitgesteld, Gall naar Nederland

30 januari 2020, 09:02

De start van de Chinese nationale voetbalcompetitie is voorlopig uitgesteld. Op 22 februari zou het nieuwe seizoen losbarsten in de Super League, maar daar gaat voorlopig een streep doorheen. Om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, wordt er pas later gestart.

Dat schrijft de Chinese voetbalbond in een verklaring. Voetbal is niet het enige dat momenteel wordt afgelast wat sportevenementen betreft, ook het WK atletiek en veel andere sporttoernooien vinden geen doorgang vanwege het virus. Wanneer er wel wordt afgetrapt in de Super League, is nog niet bekend gemaakt.

Gall terug naar Nederland

Verder heeft Joop Gall besloten om terug te keren naar Nederland. De 56-jarige coach woont en werkt in een buurprovincie van het besmette Hubei en merkt dat de paniek in China aan het toenemen is. Zaterdag stapt hij met toestemming van zijn werkgever op het vliegtuig naar Nederland, zo vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. Wel keert hij in februari in principe terug naar China, mits het veilig genoeg is.

Lees ook: Gall overweegt vertrek uit China: "Het baart me wel zorgen"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen