'FC Utrecht ziet in Basila (20) tijdelijke vervanger Janssen'

'FC Utrecht ziet in Basila (20) tijdelijke vervanger Janssen'

30 januari 2020 – FC Utrecht hoopt in de persoon van Thomas Basila (20) nog een laatste slag te slaan op de transfermarkt de komende dagen. De Domstedelingen zien in de jonge Fransman de ideale tijdelijke opvolger van Willem Janssen, die de rest van dit seizoen met een blessure buitenspel staat. Basila moet worden gehuurd van FC Nantes en komt uit de eerder nog zo succesvolle koker van Didier Martel.

Dat schrijft De Telegraaf. Eerder nog haalde de Franse scout namelijk bijvoorbeeld ook Sébastian Haller en Nicolas Gavory binnen in de Domstad. Basila komt bij FC Nantes – de nummer zes van Frankrijk – alleen aan spelen toe als invaller of bij schorsingen of blessures van concurrenten. Dit seizoen kwam hij tot zeven optredens in de Ligue 1 en van die situatie hoopt FC Utrecht te profiteren.

Eerder al werden Jeroen Zoet (naar aanleiding van de blessure van Maarten Paes) en Kristoffer Peterson gehaald, terwijl David Jensen, Simon Makienok, Rico Strieder, Giovanni Troupée en Patrick Joosten vertrokken. Met de komst van de rechtsbenige Basila zou FC Utrecht in principe zijn uitgewinkeld.

Lees ookJanssen bevestigt kruisbandblessure: "Enorme domper"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021