'Van Aanholt mocht niet weg en dus haalde PSV Rodríguez'

'Van Aanholt mocht niet weg en dus haalde PSV Rodríguez'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 januari 2020 – PSV gaat in de persoon van Ricardo Rodriguez dan toch eindelijk de gewenste linksback presenteren op korte termijn. Hoewel de Eindhovenaren in die transfersoap geswitcht waren naar Patrick van Aanholt en de verdediger zelf ook graag naar Eindhoven wilde verkassen, liet Crystal Palace hem uiteindelijk niet laten gaan en kwam de Zwitser weer in beeld.

Dat schetst De Telegraaf over de transfersoaps van een nieuwe linksback van PSV. Tot woensdag leek dat Van Aanholt te worden, maar manager Roy Hodgson wilde zijn vaste linksachter niet afstaan, omdat hij in zijn ogen juist versterkingen nodig had bij de Premier League-club. Dat Van Aanholt salaris wilde inleveren voor zijn overstap en PSV fors wilde investeren, had uiteindelijk geen invloed meer.

Rodriguez (27) was met het oog op het EK op zoek naar een club waar hij speeltijd kon krijgen, aangezien hij bij AC Milan Theo Hernandez voor zich moet dulden in de pikorde. Hoewel zijn zaakwaarnemers financieel aantrekkelijkere opties had, gaf hij vanwege het sportieve perspectief toch de voorkeur aan PSV en de Eredivisie. Het gaat daarbij om een huurperiode, zonder optie tot koop.

Lees ook: 'PSV huurt Rodriguez voor rest van seizoen'

gerelateerd