'FC Groningen spelbreker in triple-deal: Sierhuis blijft'

29 januari 2020, 23:19   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 23:39

Kaj Sierhuis zal naar alle waarschijnlijkheid geen transfer maken naar Stade Reims. FC Groningen is volgens De Telegraaf niet bereid om de opbrengsten van de transfer te delen met Ajax. Hierdoor lijkt een deal niet meer van de grond te komen.

De nummer elf van de Franse competitie zou naar verluidt enkele miljoenen over hebben voor de diensten van Sierhuis. De spits staat nog altijd onder contract bij Ajax, maar werd in de winterstop van vorig seizoen voor anderhalf jaar gehuurd door FC Groningen. De Groningers hebben in de zomer een optie tot koop. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde dat FC Groningen de speler voor het afgesproken bedrag en doorverkooppercentage per direct zou kunnen kopen om hem gelijk te kunnen doorverkopen aan Stade Reims.

Ajax was bereid om aan die deal mee te werken, maar wilde dan wel dan de opbrengsten van de transfer van Sierhuis naar Stade Reims eerlijk verdelen met Groningen. En daar wilden de Noorderlingen nou juist niet in mee gaan. Bovendien was het voor FC Groningen te kort dag om nu nog een geschikte opvolger in huis te halen. Voor Sierhuis lag er een contract van 5,5 jaar klaar in Frankrijk, maar vooralsnog blijft hij gewoon in Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen