De Graafschap schaart zich achter boze fans en maakt statement

29 januari 2020, 20:36

De Graafschap schaart zich achter de supporters die hebben besloten de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven te boycotten. De directie en Raad van Commissarissen zullen net als de fans niet naar Eindhoven afreizen. De spelers zullen vrijdag tijdens de opkomst speciale shirts dragen.

Supporters van De Graafschap hebben besloten vrijdag niet naar het Jan Louwers Stadion af te reizen vanwege de strenge voorwaarden van de gemeente Eindhoven. Supporters die per auto de wedstrijd willen bezoeken, moeten onderweg op twee verschillende locaties een kaart omwisselen. Ook is er maar plek voor 25 auto's, terwijl het uitvak 400 supporters kan herbergen en er rond het stadion voldoende grote parkeerterreinen aanwezig zijn. Hierdoor zou een groot deel van de aanhang gedwongen worden om per bus naar Eindhoven te komen.

"Onze mensen hebben diverse voorstellen gedaan om toch meer parkeerplaatsen te krijgen. Echter, vanuit de gemeente Eindhoven kwam geen enkele medewerking. Onze supporters reizen de laatste jaren in grote getale door het land om onze spelers in voor- en tegenspoed te steunen. Dit zonder wanklank. Het zorgt altijd voor veel sfeer, mooie tv-beelden en inkomsten voor de ontvangende club. Wij begrijpen niet waarom er soms zo krampachtig en ongastvrij wordt gedaan", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp op de clubsite.

"Zelf proberen wij als club zoveel mogelijk mee te denken als supporters van andere clubs De Vijverberg bezoeken. Ook wij kennen een parkeerprobleem, echter zoeken wij samen met gemeente Doetinchem altijd naar passende oplossingen. Doetinchem wil een gastvrije voetbalstad zijn. Wij kunnen ons voor nu dan ook vinden in de boycot, maar het blijft natuurlijk een groot gemis dat onze supporters er niet zijn vrijdag", vervolgt Ostendorp.

Ralf Seuntjens vertelt namens de spelersgroep dat de actie van de fans wordt gesteund. "Voetbal speel je voor de supporters. Het is buitengewoon jammer dat er in Nederland zoveel regels worden gecreëerd voor supporters die hun club bij uitwedstrijden aan het werk willen zien. Nu zitten wij met een leeg vak, daar zit toch niemand op te wachten. Onze supporters zijn er altijd en overal om ons te steunen. Nu zijn de rollen omgedraaid en steunen wij hen in de strijd voor normalisatie", zegt de captain.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen