Deze Nederlanders gingen Bergwijn voor bij Spurs

Deze Nederlanders gingen Bergwijn voor bij Spurs

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 januari 2020 – Met Steven Bergwijn heeft Tottenham Hotspur weer een Nederlander in dienst. Hij is zeker niet de eerste landgenoot die neerstrijkt bij de Londense club. Welke Nederlanders gingen hem voor? Een overzicht.

Michel Vorm (2014 - heden)
Tottenham Hotspur nam afgelopen zomer na een samenwerking van vijf jaar afscheid van Michel Vorm, maar haalde hem vanwege keepersproblemen in oktober terug naar de Engelse hoofdstad. Daar is hij, net zoals in het huidige seizoen, nooit de eerste keus geweest. Voor Vorm staat de teller op 47 officiële wedstrijden voor de nummer zes van de Premier League. Desalniettemin is hij altijd een gewaardeerde kracht geweest.

Vincent Janssen (2016-2019)
Goede herinneringen bewaart Tottenham Hotspur niet aan Vincent Janssen. Hij werd in de zomer van 2016 met hoge verwachtingen naar Londen gehaald, maar werd een regelrechte flop. Uiteindelijk scoorde de aanvaller slechts zes doelpunten voor Spurs, waarvan twee in de Premier League. Hem overtreffen moet haalbaar zijn voor Bergwijn.

Rafael van der Vaart (2010 - 2012)
De Nederlander die de meeste indruk heeft gemaakt bij Tottenham Hotspur, is ongetwijfeld Rafael van der Vaart. De begenadigde linkspoot werd in de zomer van 2010 weggeplukt bij Real Madrid en had weinig tijd nodig om uit te groeien tot publiekslieveling. In 63 competitiewedstrijden was hij 24 keer trefzeker, ondanks dat zijn trainer Harry Redknapp hem vaak vroegtijdig naar de kant haalde. Na twee jaar ruilde hij Spurs in voor een terugkeer naar HSV. Een beslissing waar hij achteraf wat spijt van had.

Edgar Davids (2005 - 2007)
Net als Van der Vaart zal Edgar Davids niet snel vergeten worden door de aanhang van Tottenham Hotspur. De middenvelder heeft wel een minder grote impact had dan zijn landgenoot. De 74-voudig Oranje-international werd in de zomer van 2005 overgenomen van Inter en speelde anderhalf jaar in totaal 44 wedstrijden voor Spurs. De Pitbull pakte negen keer geel, één keer rood en was daarnaast goed voor één doelpunt.

Mounir El Hamdaoui (2005 - 2006)
In januari 2005 verruilde Mounir El Hamdaoui Excelsior voor Tottenham Hotspur. De aanvaller speelde geen officiële minuut voor de Londense club. Hij werd een jaar verhuurd aan Derby County en keerde daarna bij Willem II terug in Nederland. Geen geslaagd avontuur.

Willem Korsten (1999 - 2001)
Zijn loopbaan werd overschaduwd door blessureleed, maar Willem Korsten schopte het toch tot de Premier League. Bij Leeds United debuteerde hij in 1999 in de hoogste Engelse voetbaldivisie. Een half jaar later vertrok hij naar Tottenham Hotspur, waarvoor hij uiteindelijk slechts zeventien duels in twee en een half jaar speelde. Hij maakte drie goals voor de Spurs, waarvan twee in zijn laatste competitieduel tegen Manchester United. Een mooi einde.

Hans Segers (1998-2001)
Zijn naam doet niet bij iedere voetballiefhebber direct een belletje rinkelen, maar Hans Segers speelde toch meer dan driehonderd wedstrijden in de Premier League. In de nadagen van zijn loopbaan stond de doelman onder contract bij Tottenham Hotspur. Daar hield hij voornamelijk de bank warm, al speelde hij in 1998 toch één competitiewedstrijd voor de Londense club.

John Metgod (1987 - 1988)
Hij speelde gedurende zijn rijke loopbaan meer dan vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal, maar namens Tottenham Hotspur kwam John Metgod weinig in actie. Hij stond slechts één seizoen onder contract in Londen en kwam er tot twaalf optredens. Metgod keerde daarna terug in Nederland bij Feyenoord, waar hij zijn carrière beëindigde.

gerelateerd