United tast diep in de buidel en strikt Bruno Fernandes

29 januari 2020, 17:38   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 18:26

De kogel is eindelijk door de kerk. Manchester United heeft woensdag via de officiële kanalen bekendgemaakt overeenstemming te hebben bereikt met Sporting Portugal over de transfer van Bruno Fernandes. De 25-jarige Portugees moet nog wel medisch worden gekeurd en tot een persoonlijk akkoord met United komen.

Manchester United betaalt 55 miljoen euro voor Fernandes. Door bonussen kan de transfersom nog oplopen tot 80 miljoen euro. De voorbije dagen werd de Portugees ook gelinkt aan FC Barcelona. Die club wilde de Portugees aantrekken en direct betrekken in een deal met Valencia. Fernandes zou aan de competitiegenoot worden verhuurd en Rodrigo zou op permanente basis de omgekeerde weg bewandelen.

United heeft nu een echter einde gemaakt aan alle geruchten rondom Fernandes, die afgelopen zomer ook al in verband gebracht werd met een transfer naar de Premier League. De middenvelder bleef uiteindelijk in Portugal en speelde dit seizoen 28 wedstrijden voor Sporting. Daarin was hij vijftien keer trefzeker, waaronder drie maal tegen PSV in de Europa League.

Fernandes is tot nu toe de enige winteraankoop van United, dat de komende maanden gaat proberen nog minstens één plekje te stijgen in de Premier League. Lukt dat, dan plaatst de huidige nummer vijf van de Engelse competitie zich voor de Champions League. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt nu zes punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen