FC Utrecht laat overbodige Jensen naar MLS vertrekken

29 januari 2020, 16:47

David Jensen vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. FC Utrecht meldt woensdagmiddag via de officiële kanalen dat de 27-jarige Deense doelman per direct de overstap maakt naar New York Red Bulls. Jensen speelde in totaal drie en een half jaar voor Utrecht.

Hij was zo'n twee en een half jaar de eerste keuze onder de lat bij de Domstedelingen, maar raakte aan het begin van het huidige seizoen zijn basisplaats kwijt aan Maarten Paes. De blessure van de jonge keeper veranderde het perspectief van Jensen niet. Utrecht haalde met Jeroen Zoet (gehuurd van PSV) een nieuwe keeper en liet de Deen weten dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club.

"We hebben David de afgelopen periode de kans gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden in de Verenigde Staten", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "David heeft de voorbije jaren veel betekend voor FC Utrecht, maar gezien de huidige doelmannenpikorde was een overgang naar een andere club voor hem op dit moment het beste."

New York Red Bulls wordt de vierde club van Jensen, die eerder ook uitkwam voor FC Nordsjaelland en AB Gladsaxe. "Met New York Red Bulls hebben we een overeenstemming kunnen bereiken over de transfer waarmee alle partijen tevreden zijn. We bedanken David voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem heel veel succes toe in de Verenigde Staten", eindigt Zuidam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen