Feyenoord maakt komst winteraanwinst Özyakup wereldkundig

29 januari 2020, 16:16   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 16:23

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel: Oguzhan Özyakup maakt de overstap van Besiktas naar Feyenoord. De Rotterdammers huren de 27-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen, zo maken de clubs woensdagmiddag bekend. Na de van MSK Zilina overgekomen Róbert Bozenik is Özyakup de tweede winteraanwinst van Feyenoord.

Özyakup werd geboren in Zaandam en speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van AZ. Al op jonge leeftijd verruilde hij de academie van de Eredivisionist voor die van Arsenal. Uiteindelijk speelde hij slechts twee officiële wedstrijden voor The Gunners alvorens in 2012 de overstap te maken naar Besiktas. Daar speelde hij meer dan 250 wedstrijden, waaronder elf in de Champions League. Ook groeide Özyakup uit tot Turks international. Hij heeft inmiddels 43 interlands achter zijn naam staan.

"Met het vertrek van enkele spelers was het zeer wenselijk om te beschikken over een extra speler die direct inzetbaar is op het middenveld", legt technisch directeur Frank Arnesen de komstt van Özyakup uit. "Met Oguzhan halen we natuurlijk enorm veel ervaring binnen. Normaal gesproken zou iemand als hij niet haalbaar zijn voor Feyenoord, maar hij wilde heel graag voor de rest van het seizoen naar ons komen. Door creatief te zijn en met dank ook aan Besiktas, komt hij ons nu versterken en zijn we in elk geval voor wat betreft het halen van nieuwe spelers klaar deze window."

Met de komst van Bozenik en Özyakup heeft Dick Advocaat deze maand zijn gewenste versterkingen gekregen. Tegenover hun komst staat het vertrek van Kenneth Vermeer (Los Angeles FC), Yassin Ayoub (Panathinaikos), Wouter Burger (Excelsior, huur), Liam Kelly (Oxford United, huur) en Achraf el Bouchataoui (FC Dordrecht, huur).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen