Dijkhuizen: "Voetbalschoenen zijn nog in Utrecht, zo snel ging het"

29 januari 2020, 16:15

Slechts één dag na het ontslag van Ricardo Moniz werd Marinus Dijkhuizen woensdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De oefenmeester is blij dat hij terugkeert op het oude nest, waar hij eerder als speler en trainer ook al actief was. "Een aantal mensen ken ik heel goed, dus het is heel makkelijk binnenstappen", erkent hij in een onderhoud met FOX Sports.

Als trainer leidde hij Excelsior in 2014 naar de Eredivisie. Dijkhuizen ging daarna aan de slag bij Brentford, NAC Breda, om in 2017 bij FC Utrecht terecht te komen. In de Domstad was hij werkzaam als assistent-trainer en video-analist. Bij Excelsior staat hij weer op eigen benen. Woensdag leidde hij zijn eerste training. "Ik vind het heerlijk om weer zelf te bepalen en met de jongens aan de slag te zijn. Het voelt heel vertrouwd", aldus Dijkhuizen.

De oud-spits vertelt dat het allemaal heel snel is gegaan. "Ongelooflijk eigenlijk. Soms gaan dingen heel langzaam in de voetballerij, soms heel snel. Ik stond er eigenlijk ook van te kijken. Ik heb mijn voetbalschoenen nog in Utrecht staan, zo snel ging het", zegt Dijkhuizen, die niet per se weg wilde bij Utrecht. Zijn samenwerking met John van den Brom en de andere stafleden beviel hem namelijk goed. "Maar functie-inhoudelijk had ik het iets minder naar mijn zin. Toen Excelsior kwam, heeft Utrecht heel snel meegewerkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen