Voormalig NAC-captain Marí maakt overstap naar Arsenal

29 januari 2020, 14:22   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 16:54

Pablo Marí mag zich gaan bewijzen in de Premier League. De 26-jarige Spanjaard verlaat het Braziliaanse Flamengo en gaat aan de slag bij Arsenal. Beide clubs hebben de verrassende huurtransfer mét optie tot koop bevestigd. Nog niet lang geleden speelde Marí voor NAC Breda.

In een speciale video wordt de Spanjaard bedankt voor bewezen diensten en succes gewenst in de rest van zijn carrière. De centrumverdediger verruilde het Spaanse Gimnastic in 2016 voor Manchester City, waar Arsenal-trainer Mikel Arteta toen werkte. De verdediger speelde geen minuut voor Manchester City, dat hem verhuurde aan Girona, NAC Breda en Deportivo La Coruña. Afgelopen zomer werd hij verkocht aan het Braziliaanse Flamengo. Daar maakte de linkspoot grote indruk in het hart van de defensie. Hij werd landskampioen en pakte de Copa Libertadores. Daardoor kwam hij het op het WK voor clubteams in actie tegen onder meer Liverpool.

Marí speelde in het seizoen 2017/2018 voor NAC Breda, dat destijds actief was in de Eredivisie. Hij droeg bij die ploeg de aanvoerdersband en speelde 31 Eredivisie-wedstrijden. Nu moet hij dus de defensie van Arsenal gaan versterken. Arteta was nog op zoek naar een linksbenige centrumverdediger en heeft die met Marí nu gevonden. De verdediger werd afgelopen weekend al medisch gekeurd, maar omdat er wat ruis ontstond tussen Arsenal en Flamengo liet de officiele bevestiging nog even op zich wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen