Gall overweegt vertrek uit China: "Het baart me wel zorgen"

29 januari 2020, 13:00

Joop Gall merkt dat China in de ban is van het coronavirus. De Nederlandse trainer werkt sinds begin december op een voetbalacademie in de miljoenenstad Zhengzhou, maar overweegt een terugkeer naar Nederland.

De 56-jarige coach woont in een buurprovincie van het besmette Hubei en merkt dat de paniek in China aan het toenemen is. Hij had afgelopen weekend een uitje gepland naar miljoenenstad Shanghai. "Het werd ons steeds meer duidelijk dat de uitbraak en de bijbehorende maatregelen meer en meer extreme vormen aannamen'', vertelt Gall aan Dagblad van het Noorden. "Daarop hebben wij het besluit genomen om ook maar eerder terug te keren naar onze stad Zhengzhou om met de leiding te praten over de situatie. Dat gaat woensdag gebeuren."

Een terugkeer naar Nederland behoort zeker tot de opties, vertelt Gall. "Ik blijf bij voorkeur niet langer dan noodzakelijk in een land waar het aantal infecties per dag verdubbelt en het aantal doden ook. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. Dat baart me wel zorgen. Ik ben niet van plan om het op te zoeken.''

Een bijkomend probleem is dat veel mensen willen vluchten naar Europa. Het zorgt ervoor dat de tickets niet gemakkelijk te krijgen zijn, zegt Gall. "Een paar dagen geleden was dat nog geen probleem, maar inmiddels zijn ze schaars en peperduur geworden. Dat merkte ik ook op de expats-app, waar ik samen met vijfhonderd andere Nederlanders in zit. Die beginnen ook een beetje paniekerig te worden. Uiteindelijk mag de prijs van een vliegticket natuurlijk nooit ten koste gaan van je gezondheid, dus als het penibel wordt, vlieg ik hoe dan ook terug.''

Gall woont in Zhengzhou, een stad die nog niet hermetisch is afgesloten maar waar het wel rustig op straat is. "De taxi's en metro's rijden nog wel, maar je ziet ook hier bijna niemand op straat. Het is stil. Dat is een heel vreemde gewaarwording in een stad van elf miljoen inwoners."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen