Knauw voor Beneliga: Belgische bondspreses geen voorstander

29 januari 2020, 12:37

De Belgische bondsvoorzitter staat niet achter de plannen voor een Beneliga. Mehdi Bayat ziet te veel struikelblokken voor een samensmelting van de Eredivisie en de Jupiler Pro League. "Ik verbind me enkel aan projecten waar ik echt in geloof", klinkt het.

Sportief beschouwt Bayat een Beneliga als een 'fantastische competitie', maar volgens hem kleven er meer nadelen aan. "Ik zie verschillende struikelblokken. Ik geef één voorbeeld: de toewijzing van de Europese tickets. Het is onwaarschijnlijk dat we met één gezamenlijke competitie evenveel deelnemers als de twee landen afzonderlijk zullen krijgen", beargumenteert Bayat tegenover De Morgen. "Daarnaast ben ik niet overtuigd dat het hele Belgisch voetbal voordeel zou halen uit dit format. Daarom denk ik niet dat het ervan zal komen."

Lees meer: Belgische fans weren zich tegen serieuze plannen voor BeNeLiga

De belangrijkste Nederlandse en Belgische clubs onderzoeken momenteel de haalbaarheid van een gezamenlijke competitie. In een eerdere fase van het onderzoek is gebleken dat profclubs in Nederland en België financieel vruchten plukken van een Beneliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen