Groningse ballenjongen: "Vingertje van Ten Hag was onnodig"

29 januari 2020, 11:20

Het was een opvallend moment in de slotfase van FC Groningen tegen Ajax (2-1): de duw die Lassina Traoré (foto) gaf aan een ballenjongen die in zijn ogen de bal niet snel genoeg gaf. Als excuses gaf de invaller van Ajax zijn shirt aan de dertienjarige Justian die nu zijn verhaal heeft gedaan in Dagblad van het Noorden.

Tegenover het dagblad reconstrueert hij wat er precies gebeurde in de slotfase van het duel. "De bal ging uit en Lassina Traoré rende op me af. Hij pakte de bal en gaf daarna nog een flinke duw. Terwijl ik de bal netjes aangaf. Het was niet zo dat ik de bal liet vallen, of zo. Traoré wilde waarschijnlijk dat ik de bal zou gooien, maar onze leider heeft ons verteld dat we de bal gewoon aan moeten geven. Dus deed ik het netjes en hield ik me aan de regels", vertelt de ballenjongen.

Na het duwen van Traoré stak Erik ten Hag nog zijn vinger op naar de ballenjongen. Met name dat vond hij vervelend. "Vooral dat vond ik heel stom en onnodig. Hij bemoeide zich er mee, terwijl de scheidsrechter zoiets hoort op te lossen. Want hij had er toch niets mee te maken?" Justian geeft wel toe dat hij af en toe aan het tijdrekken was. "Eigenlijk wel, ja. FC Groningen is mijn club, dus wil ik ook dat we winnen. Ik merkte aan de spelers dat zij er ook al mee bezig waren. Sergio Padt haalde de bal zelf op voor een doeltrap, terwijl er een paar ballenjongens achter het doel stonden. Dat zegt genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen