Ontslag in Bundesliga: Düsseldorf zet promotietrainer op straat

29 januari 2020, 10:54

Fortuna Düsseldorf heeft het vertrouwen in trainer Friedhelm Funkel opgezegd. De Bundesliga-hekkensluiter zet de 66-jarige Duitser per direct op straat. Funkel kreeg zondag het laatste zetje van Peter Bosz' Bayer Leverkusen, dat de Rheinderby met 3-0 won.

Funkel promoveerde in 2018 met Düsseldorf naar de Bundesliga. Vervolgens lukte het hem ook om te handhaven. Maar dit seizoen is de chemie uitgewerkt. Na de jaarwisseling won de ploeg nog niet en staat het onderaan. Voor de clubleiding reden om in te grijpen. "We wisten allemaal dat ons tweede Bundesliga-seizoen erg moeilijk zou worden", zegt technisch directeur Lutz Pfannenstiel op het clubkanaal van Düsseldorf. "Het seizoen tot nu toe heeft ons laten zien dat we het niet op de rails hebben."

Düsseldorf is ook de minst scorende ploeg en krijgt de doelpunten bij bosjes tegen. "Als gevolg daarvan geloven we in de huidige situatie niet meer in de ommekeer. We moesten iets doen. Het was natuurlijk een moeilijk besluit geweest. We hebben ons bewust een paar dagen de tijd gegeven. De club is Friedhelm Funkel veel dank verschuldigd. Hij behoedde Fortuna voor degradatie naar de 3. Bundesliga en bracht ons naar het hoogste niveau. Wij zullen hem altijd dankbaar zijn."

Een opvolger voor Funkel is nog niet bekend. Woensdagochtend werd de training geleid door assistent-trainer Thomas Kleine.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen