Excelsior handelt snel en presenteert Dijkhuizen

29 januari 2020, 09:39   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 11:58

Een dag na het ontslag van Ricardo Moniz heeft Excelsior een nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. De Rotterdammers gaan een nieuwe samenwerking aan met Marinus Dijkhuizen, die eerder al succesvol was in Kralingen waar hij ook tijdens zijn actieve loopbaan speelde. Hij heeft getekend tot de zomer van 2022 en komt over van FC Utrecht waar hij werkte als video-analist.

De 48-jarige trainer debuteerde in 2014 als hoofdtrainer bij de club en koestert nog altijd warme gevoelens voor de Rotterdammers. De voormalig spits promoveerde met de ploeg naar de Eredivisie en wist de club het seizoen daarna rechtstreeks in de Eredivisie te houden. Dijkhuizen vertrok vervolgens naar het Engelse Brentford en werkte daarna ook nog als hoofdtrainer bij NAC Breda en SC Cambuur. Dat was lang niet altijd succesvol. Sinds de zomer werkte hij als video-analist bij FC Utrecht. Die club gunt hem nu de terugkeer naar Excelsior.

"Excelsior is bekend, de club heeft vertrouwen in mij en we zijn altijd loyaal geweest aan elkaar'', reageert de opvolger van Ricardo Moniz. "Het is allemaal heel snel gegaan. Gisteren stond ik nog bij FC Utrecht op het veld, vandaag ben ik bij Excelsior. De situatie is natuurlijk wel anders dan zes jaar geleden. Toen volgde ik Jon Dahl Tomasson op, die naar Roda JC vertrok om zich te verbeteren.''

"Nu volg ik Ricardo Moniz op, na een situatie die ik zelf helaas ook heb meegemaakt. Ik moest heel snel beslissen. Met ingang van het nieuwe seizoen starten had ik idealer gevonden, maar Excelsior had er de voorkeur voor dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn. Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen.''

Het doel van Excelsior is om de play-offs te halen. Aanvankelijk was het doel directe promotie, maar dat is door de huidige negende plaats niet realistisch meer. Dijkhuizen kan zich overigens opmaken voor een pikant debuut: vrijdag gaat Excelsior op bezoek bij zijn oude club NAC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen