AC Milan omlijst eerbetoon Bryant met zege in beker

AC Milan omlijst eerbetoon Bryant met zege in beker

28 januari 2020 – AC Milan heeft het eerbetoon aan Kobe Bryant extra kleur gegeven met het bereiken van de halve finale van de Coppa Italia. In de verlenging leidde invaller Zlatan Ibrahimovic zijn ploeg langs Torino: 4-2. Bryant stond bekend als groot van de Italiaanse club.Voor de aftrap werd de zondag verongelukte Bryant groots geëerd. Milan speelde ook met rouwbanden. In de 24ste minuut - verwijzend naar Bryants rugnummer - klaterde er een applaus van de tribunes. Om het helemaal compleet te maken, was Samuel Castillejo bijna trefzeker. Echter redde doelman Salvatore Sirigu.

Dat gebeurde bij een 1-0 voorsprong voor Milan. Giacomo Bonaventura had de score na twaalf minuten geopend. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand. Bremer maakte tien minuten voor het rustsignaal de gelijkmaker. AC Milan dacht nog even aan een nieuwe voorsprong. Maar Krzysztof Piatek, die deze week mogelijk nog vertrekt uit Milaan, maakte hands bij zijn doelpunt.

Bremer bracht Milan in de tweede helft ook aan de rand van de afgrond. Ongedekt kopte hij zijn tweede van de avond binnen. Milan wankelde, maar Hakan Calhanoglu voorkwam uitschakeling. Rand zestien schoot hij in de blessuretijd de gelijkmaker binnen. Zlatan Ibrahimovic, al voor de achterstand ingevallen, kreeg nog een niet te missen kans op de 3-2. Tot zijn eigen verbazing werkte hij de bal over het doel.

Die misser maakte hij meer dan goed. Met de Zweed binnen de lijnen voetbalde Milan een stuk beter en dreigender. Het leverde Milan in de verlenging, waarin het spel heen en weer ging, de zege op. Calhanoglu zorgde voor de 3-2 en Ibrahimovic maakt met de 4-2 aan alle onzekerheid een einde.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 oktober 2020

  2. vrijdag 23 oktober 2020