Villa ten koste van Leicester naar finale League Cup

28 januari 2020, 23:29

Aston Villa heeft z'n stunt in de League Cup voltooid. Anwar El Ghazi en consorten waren in de halve finale over twee wedstrijden te sterk voor Leicester City. Na de 1-1 bij Leicester City werd het op Villa Park 2-1. Villa's tweede viel pas diep in blessuretijd.

Met enig fortuin bereikte Aston Villa de rust met een 1-0 voorsprong. Vanaf het beginsignaal trapten beide ploegen het gaspedaal in, met kansen over en weer. Het leverde Aston Villa een snelle voorsprong op. In de omschakeling werd Matt Targett slim bediend door Jack Grealisch. Een schot in de linkerhoek liet Kasper Schmeichel kansloos.

Leicester was dichtbij de gelijkmaker met een poging van Youri Tielemans op de lat. The Foxes meenden ook recht te hebben op een strafschop. Oud-Vitessenaar Marvelous Nakamba kreeg de bal in de zestien op z'n hand. Maar de VAR vond het geen penalty. Hij zou daarbij niet de juiste beelden hebben bekeken.

Brendan Rogers meende Jamie Vardy al vroeg nodig te hebben. Vorige week raakte de spits geblesseerd en moest hij het FA Cup-duel met Brentford laten schieten. Tegen Aston Villa was de topscorer voldoende fit voor een invalbeurt. Hoewel Vardy maar moeilijk aan het werk werd gezet, maakte Leicester met hem in de ploeg wel de gelijkmaker. Een doelpunt van Kelechi Iheanacho bracht twintig minuten voor het einde alles weer in evenwicht.

Het duel leek af te stevenen op een beslissende penaltyreeks. Want ook na de gelijkmaker wist Leicester City zichzelf niet te belonen. Aston Villa liep op z'n tenen. Maar tegen de verhoudingen in, maakte de thuisploeg op het tandvlees wel de winnende. In de 93ste minuut schoot Trezequet zijn ploeg naar Wembley, waar het in de finale Manchester City of Manchester United treft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen