Feyenoord kwartfinalist na late ontsnapping tegen Fortuna Sittard

Feyenoord kwartfinalist na late ontsnapping tegen Fortuna Sittard

28 januari 2020 – Feyenoord heeft zich dinsdagavond met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In het restant van het gestaakte bekerduel werd er tot de laatste secondes weinig gecreëerd, totdat een laatste alles-of-niets-bal goed werd teruggekopt en voor de voeten kwam van invaller Luciano Narsingh: 1-2. Domper op het resultaat was het geblesseerd uitvallen van Nicolai Jørgensen én Orkun Kökcü.1-1 was de stand een week eerder na 63 minuten spelen toen het duel werd gestaakt. Dezelfde opstellingen bij Fortuna Sittard, terwijl Sam Larsson zich bij Feyenoord had ziek gemeld, Luis Sinisterra was diens vervanger. Het enige dat écht anders was – gelukkig -, was het zicht voor de fans en grensrechters. Er was geen wolkje aan de lage lucht in Sittard, wat een week eerder zo anders was, waardoor het duel toen gestaakt werd door Kevin Blom. Ditmaal hanteerde Martin van den Kerkhof de fluit in Limburg.

Ondanks dat er mogelijk nog geen half uur gevoetbald zou worden waren er 450 Feyenoorders afgereisd naar Sittard en zij zagen hoe Steven Berghuis na enkele minuten uit een goede combinatie rakelings naast schoot. Niet veel later was Toornstra – in de combinatie met Berghuis eerst aangever – ook dicht bij de 1-2, maar raakte van dichtbij Alexei Koselev.

De goalie zag hoe zijn ploeg vooral gevaarlijk werd via corners, op het nog altijd zeer slechte veld in Sittard: spits Jørgensen ervoer dat ook en moest al snel met liesklachten naar de kant, Luciano Narsingh kwam hem vervangen. Aanwinst Róbert Bozeník was nog niet speelgerechtigd. En zo slecht als het veld, was het voetbal – net als een week eerder – van beide ploegen ook. Dat er geen uitspeelde kansen en dus goals kwamen in het nog minimaal te spelen half uur, was allesbehalve verrassend.

Een verlenging kwam er dus aan te pas en daarin was Fortuna Sittard de betere ploeg, zonder gevaarlijk te worden. Omdat Van den Kerkhof een strafschop wegwuifde na een overtreding op Leroy Fer en Orkun Kökcü uitviel met hamstringklachten leek het een hele vervelende avond te worden voor Feyenoord. Maar niets bleek qua resultaat in elk geval minder waar: een laatste hoge bal van invaller Rick Karsdorp kwam op het hoofd van de dieplopende Sinisterra, die de bal terugkopte en daar stonden drie Feyenoorders vogelvrij: Narsingh maakte van dichtbij de winnende. De buitenspeler had weinig goeds gedaan, maar kroonde zich met één balcontact tot matchwinner. 

Feyenoord zet de goede reeks onder Dick Advocaat met het nodige geluk door en blijft zodoende in de race voor een hoofdprijs dit seizoen. Het speelt over twee weken in Friesland tegen sc Heerenveen in de kwartfinale. Met de winnaar van AZ – NAC Breda zit het wel in de lastige kant van het programma, al ontlopen al die ploegen wel Ajax, dat in de andere helft van het bekertoernooi zit. Daarmee blijft er serieus perspectief op het bereiken van de finale voor de mannen van Advocaat. 

Lees terug: Bekerduel Fortuna - Feyenoord is definitief gestaakt door de mist

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7,5; Clint Essers – (90. Martin Angha 5), Branislav Ninaj 6, Grégoire Amiot 6,5, George Cox 6; Felix Passlack 6, Tesfaldet Tekie 5, Jorrit Smeets 6, Amadou Ciss 5,5; Mark Diemers 6, Vitalie Damascan - (83. Bassala Sambou 5)

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Lutsharel Geertruida 4,5, Eric Botteghin 6,5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 6; Jens Toornstra 7, Leroy Fer 6, Orkun Kökcü 5,5 (107. Rick Karsdorp -); Steven Berghuis 5, Nicolai Jørgensen - (86. Luciano Narsingh 6), Luis Sinisterra 6

Man of the match: Narsingh
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020