Atalanta
4 – 1
Valencia
Tottenham Hotspur
0 – 1
RB Leipzig

FC Dordrecht houdt hoop op stadion én voortbestaan

FC Dordrecht houdt hoop op stadion én voortbestaan

28 januari 2020 – FC Dordrecht houdt hoop op een nieuw stadion. Dat is de conclusie na de gemeenteraadsvergadering, waarin gesproken werd over een nieuwe thuishaven. Voor het voortbestaan van de club is een nieuw onderkomen cruciaal.Dordrecht hoorde ook nogmaals dat de gemeente geen geld of garantiestelling wil geven. De raad ziet de voetbalclub als een commerciële organisatie en vindt dat de club z'n eigen boontjes moet kunnen doppen. Echter onderstreept de hele raad ook dat FC Dordrecht van grote waarde is voor de stad. "Het allerbelangrijkste is dat alle partijen vinden dat de club een toegevoegde waarde heeft", zegt clubdirecteur Hans de Zeeuw tegen Algemeen Dagblad.

De vervolgstap is nu dat er een plan wordt gemaakt voor een metamorfose van sportpark Krommedijk, waarop ook het stadion gevestigd is. Voor 1 mei moet dit plan op tafel liggen, zo schrijft unaniem aangenomen motie voor. De Zeeuw: "We hebben nu drie, vier maanden extra tijd gekocht, al had dat van ons eigenlijk niet gehoeven. Maar we wachten al 18, 19 jaar, dan kunnen die paar maanden er ook nog wel bij. Dit is een hele grote opening in dit debat."

De Zeeuw luidde eerder de noodklok. Volgens hem is het einde zonder nieuw stadion nabij voor de club die in 2014 nog promoveerde naar de Eredivisie. Mocht de nieuwe opening uiteindelijk niets opleveren, dan betekent dat niet direct einde oefening voor De Schapenkoppen. "We gaan niet twee maanden voor aanvang van de nieuwe competitie de stekker eruit trekken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020