Boymans na ruim drie jaar terug: "Ik heb zoveel verdriet gehad"

28 januari 2020, 16:03

Meer dan drie jaar moest Ruud Boymans wachten op zijn rentree op de voetbalvelden. Gisteren (maandag) - na 1166 dagen om precies te zijn - was het moment daar. Gehuld in het shirt van Almere City mocht de dertigjarige spits de laatste minuten meedoen in het competitieduel met Almere City (3-3). "Het was echt supermooi", zegt een blije Boymans.

"Na zo'n lange periode eindelijk weer eens op het veld staan, daar ben ik echt trots op. De kleedkamerhumor, voetballen met een leuke groep... Wat heb ik het gemist. Hier kijk ik al jaren naar uit", vertelt de oud-speler van onder meer VVV-Venlo FC Utrecht en Willem II aan het Algemeen Dagblad. Een enkelblessure in zijn tijd als speler van Al Shabab Al Arabi uit Dubai bracht hem in een diep dal. Tegenslagen volgden elkaar op. "Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee, had er geen vertrouwen meer in."

Meerdere keren wilde Boymans de handdoek in de ring gooien. "Ik heb zoveel pijn en verdriet gehad, ik wilde er mee stoppen." Maar dankzij fysiotherapeut Rinus Louwers deed hij dat niet. "Hij heeft vertrouwen in me gehouden dat ik terug zou kunnen keren. Zelf kon ik me niet meer motiveren, maar hij heeft me voorgehouden dat mijn enkel nog goed genoeg is voor topsport."

Louwers kreeg gelijk. Boymans mag zich sinds gisteren weer echt voetballer noemen. "Ik hoop dat ik het niet verleerd ben. Ik denk dat je dat gevoel nooit kwijtraakt. Voor mij is lekker kunnen voetballen nu het belangrijkste."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen