'Akkoord tussen België en Martínez over nieuw contract ver weg'

'Akkoord tussen België en Martínez over nieuw contract ver weg'

28 januari 2020 – Het is nog alles behalve een zekerheid dat Roberto Martínez ook na het EK van komende zomer nog bondscoach is van België. Hoewel beide partijen tevreden zijn over de samenwerking tot dusver en ook de prestaties in orde zijn, zit een nieuwe contract voorlopig nog niet in de pijplijn en dat terwijl zijn verbintenis komende zomer afloopt. Dat schrijft Sporza althans. Volgens het toonaangevende Belgische medium is de sfeer tussen beide onderhandelende partijen nog verre van optimaal. Martínez's makelaar is namelijk niet te spreken over de handelswijze van de Belgische bond. "Er is geen grote haast bij een nieuw contract, maar ik vind het vreemd dat de bond in de pers vaak laat uitschijnen dat Martinez veel geld gaat kosten, terwijl ze met ons nog nooit over centen hebben gesproken", zei zaakwaarnemer Jesse De Preter.

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat reageerde op zijn beurt weer dat De Preter vermoedelijk 'niet op de hoogte' is van de situatie. "Ik vind dat hij zich niet heel elegant opstelt, in tegenstelling tot andere mensen uit de entourage van Roberto Martinez, en ik denk niet dat hij tot de officiële delegatie behoort. Ik heb nooit met hem onderhandeld of gediscussieerd", aldus Bayat, die maandag om tafel zat met Martínez en CEO Peter Bossaert. Daar was De Preter inderdaad niet bij, maar in eerdere onderhandelingen - toen Bayat nog geen bondsvoorzitter was - wel. 

Onzeker is in elk geval of beide partijen een nieuw contract overeenkomen. Martínez is sinds 2016 bondscoach van de Belgische voetbalbond: op het WK 2018 haalde de coach de troostfinale, waarin Engeland werd verslagen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020