Officieel: Internazionale neemt Eriksen direct over van Tottenham

Officieel: Internazionale neemt Eriksen direct over van Tottenham

28 januari 2020 – Internazionale heeft Christian Eriksen dinsdag definitief binnengehaald als aanwinst. De Deen komt per direct over van Tottenham Hotspur voor naar verluidt een kleine twintig miljoen euro. Daarmee komt er een einde aan een wekenlang durende transfersoap. Eriksen, die in Londen een aflopend contract had, zet een handtekening onder een verbintenis die hem en met 2024 in Milaan houdt. Beide clubs maken melding van de transfer, al presenteerde Tottenham Hotspur - niet toevalligerwijs - op hetzelfde moment de permanente komst van de dit seizoen al gehuurde Giovani Lo Celso. Eriksen had bij Spurs nog een contract voor een half jaar. Dat koopt Internazionale af met een bedrag van rond de twintig miljoen euro. De Nerazzurri betalen de oud-Ajacied naar verluidt een jaarsalaris van tien miljoen euro, exclusief bonussen.

Er waren meer clubs in de markt voor Eriksen, wiens contract na dit seizoen afloopt bij Tottenham Hotspur. Manchester United haakte echter al snel af, waardoor het wel duidelijk was dat Internazionale de absolute favoriet was voor de diensten van de middenvelder, die meer dan driehonderd duels speelde namens de Spurs. Daarin scoorde hij 69 keer en gaf hij 89 assists.

Eerder haalde Internazionale deze maand ook Ashley Young en Victor Moses al binnen, terwijl de komst van spits Olivier Giroud nog steeds in de lucht hangt. Met deze versterkingen hoopt de club ondanks de drie remises in de laatste weken een gooi te doen naar het landskampioenschap van Italië met succescoach Antonio Conte. Aan de daadkracht op de winterse transfermarkt zal het in elk geval niet. Eriksen gaat in Milaan met rugnummer 24 spelen. 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 8 april 2020

  2. dinsdag 7 april 2020