Maduro aan het werk in de jeugdopleiding van Almere City FC

28 januari 2020, 11:31

Hedwiges Maduro gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van Almere City FC. De voormalig middenvelder wordt toegevoegd aan de technische staf en gaat zich twee dagen per week richten op de talenten van de Eerste Divisie-club. Met deze aanstelling moet de doorstroming worden verbeterd en doet Maduro - bezig met het behalen van zijn UEFA B-opleiding - ervaring op.

"Almere City FC is een jonge club met veel ambitie. Dat past goed bij mij als jonge trainer", legt Maduro zijn stap uit. "We kunnen elkaar helpen om verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik een geboren Almeerder, die ook in deze stad is begonnen met voetballen. Ik heb zodoende een sterke band met zowel de club als de stad. Het voelt dan ook goed om als beginnend trainer mijn volgende stappen te zetten bij Almere City FC."

Als voetballer kwam Maduro achtereenvolgend uit voor Ajax, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicolsia. Ook kwam hij achttien keer uit voor het Nederlands elftal. Momenteel is hij werkzaam als assistent-coach van Erwin van de Looi bij Jong Oranje en tijdelijk ook Oranje O18 en als analist van FOX Sports.

"Met zijn ervaring, voetbalkennis en netwerk is Hedwiges een uitstekende aanvulling op onze reeds bestaande technische staf", licht technisch manager Teun Jacobs toe. Eerder was ook Dennis Bergkamp al actief in de jeugdopleiding van Almere City FC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen