VVV slijt overbodige Soriano bij Israëlische hekkensluiter

28 januari 2020, 08:51

VVV-Venlo is alweer verlost Elia Soriano. De Duitse spits kwam afgelopen zomer nog over als opvolger Peniel Mlapa en kende een goede voorbereiding, maar in de Eredivisie kon hij vrijwel niet overtuigen. Met Oussama Darfalou werd een nieuwe spits gehaald en laat de club Soriano dus alweer vertrekken naar Hapoel Ra'annana – de hekkensluiter in Israël.

Dat heeft VVV-Venlo laten weten via de clubkanalen. Mlapa vertrok afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro naar Al Ittihad Kalba (VAE) en met de dertigjarige Soriano haalde VVV-Venlo zijn opvolger, maar met twee doelpunten in uiteindelijk zeventien officiële optredens, kon de aanvaller te weinig overtuigen.

De spits verloor zijn basisplaats, waardoor VVV in januari op zoek ging naar een nieuwe aanvalsleider. Die werd gevonden in de persoon van Darfalou, waarmee het perspectief van Soriano – tegen RKC Waalwijk al niet meer bij de wedstrijdselectie – was verdwenen. Anders was hij overigens aan het einde van dit seizoen vertrokken, aangezien hij een eenjarig contract tekende, met de optie voor nog twee seizoenen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen