Eiting staat te trappelen: "Het liefst speel ik dinsdag weer"

27 januari 2020, 22:05   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 23:23

Carel Eiting stond lang aan de kant met een slepende knieblessure, maar is inmiddels helemaal hersteld. Steeds meer maakt trainer Erik ten Hag gebruik van de 21-jarige middenvelder, die afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-1 verlies) een halfuur speeltijd kreeg. Met Eiting binnen de lijnen draaide het wat beter bij Ajax, al kon ook hij de Amsterdammers niet voor een nederlaag behoeden.

"Ik zit goed in mijn vel, maar het is wel belangrijk dat we als ploeg blijven winnen. Gisteren voelt voor mij als een grote domper. Verder voel ik me goed. Ik ben blij dat ik weer speel, daar heb ik keihard voor gewerkt. Dit is waar ik het allemaal voor doe, op dit niveau wil ik acteren. Hoe meer wedstrijden ik krijg, hoe beter ik ga spelen. Dat is waar ik naartoe wil", zegt hij tegen Ajax TV.

Dat het zondag wat beter ging draaien bij Ajax toen hij in het veld kwam, merkte Eiting zelf ook. "Later in de wedstrijd wordt het voor FC Groningen ook zwaarder om het vol te houden, maar ik kwam er vrij snel in. Dus het was niet zo dat ze vanaf dat moment moe waren. Ik denk dat de veldbezetting ietsje beter werd, dat we de bal gemakkelijker rondspeelden en van daaruit kansen creëerden."

Een paar dagen voor het duel met FC Groningen begon Eiting in de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis. "Het was echt geweldig, echt heel leuk. Er waren tien á vijftien mensen voor mij op de tribune. Dat was speciaal. Het is een eer om in een volle ArenA te spelen, elke keer weer. Ik denk dat dat voor niemand ooit gaat wennen. Je went eraan, maar het wordt niet normaal", vervolgt hij.

Tegen PSV hoopt hij komend weekend nog meer speeltijd te krijgen. Dat Ajax een club in crisis treft, weet Eiting. "Daar probeer ik het los van te zien. We focussen op het team en wat we als team beter kunnen doen. Zelf zorg ik ervoor dat ik topteam richting de wedstrijd ga. Ik wil elke wedstrijd echt heel graag spelen. We hebben gisteren gespeeld, het liefst speel ik dinsdag of woensdag weer een wedstrijd. We moeten nu een week wachten. Nu willen wat rechtzetten, we hebben er zin in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen