Hertha BSC breekt clubrecord voor zomerse komst Tousart

Hertha BSC breekt clubrecord voor zomerse komst Tousart

27 januari 2020 – Lucas Tousart vervolgt zijn loopbaan in de Bundesliga. De 22-jarige middenvelder maakt voor een bedrag van 25 miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Hertha BSC. Het komende half jaar speelt Tousart echter nog op huurbasis voor Les Gones.De transfer zat al een tijdje in de pijplijn. Het ambitieuze Hertha BSC heeft grootse plannen en schuwt niet de portemonnee te trekken. Met de komst van Tousart breekt de huidige nummer dertien van de Duitse competitie zijn transferrecord. De duurste aankoop was tot voor kort Dodi Lukebakio, die in de zomer voor twintig miljoen euro overkwam van Watford.

Hoewel hij de club niet direct komt versterken, is Tousart na Santiago Ascacibar (VfB Stuttgart) de tweede grote aankoop van Hertha BSC deze winter. "Met Lucas krijgen we een jonge, maar internationaal ervaren speler van een Champions League-club die ons met zijn kwaliteiten gaat versterken op het middenveld", reageert sportief directeur Michael Preetz.

Het liefst wilde Hertha BSC de Fransman deze maand nog definitief overnemen, maar Lyon wilde hem door de lange absentie van Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde niet nu al kwijt. De middenvelder beschikt ondanks zijn jonge leeftijd over veel ervaring. Hij speelde meer dan 170 wedstrijden voor Lyon, waarvan veertien in de Champions League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020