FC Groningen verhaalt forse boete op vijftien betrokkenen

27 januari 2020, 17:29

FC Groningen gaat de boete die het aan de KNVB moeten betalen voor ongeregeldheden tijdens het uitduel met Fortuna Sittard verhalen op de daders. De Groningers communiceren maandag via de officiële kanalen dat er vijftien betrokken zijn getraceerd die (mede) verantwoordelijk worden gehouden voor de wanordelijkheden.

Het volledige boetebedrag van 15.000 euro wordt op deze fans verhaald. Zij zijn hier inmiddels persoonlijk over ingelicht. De supporters hebben ook een voorwaardelijk stadionverbod van negen maanden met een proeftijd van drie jaar gekregen. Verder meldt de club dat de voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek op de strafkaart van FC Groningen blijft staan.

Ongeregeldheden tegen Ajax

Tegen Ajax werden zondag rookpotten en fakkels afgestoken. Groningen verwacht een vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal en gaat de incidenten ook zelf onderzoeken. De club stelt alles in het werk om de betrokkenen te identificeren. Zondag heeft één supporter zich met brandwonden bij de medische diensten van Groningen gemeld. Hij is later op de dag ook naar het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis in Groningen gegaan. Drie supporters hadden last van ademhalingsproblemen.

"Iedereen weet zo ondertussen wel dat fakkels en rookpotten verboden zijn en het afsteken ervan de club en supporters schaadt. Zeker voor supporters dragen wij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in ons stadion. Het zijn willens en wetens bewuste acties, die wij niet kunnen plaatsen en accepteren. De consequenties zijn niet te overzien. Zeer frustrerend. We worden gedwongen door te gaan met het opleggen van stadionverboden en het verhalen van boetes op de daders. We zouden de energie die we hierin moeten stoppen liever leggen in zaken die voor alle supporters en de club goed zijn", luidt de reactie van algemeen directeur Wouter Gudde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen