De Jong krijgt kritiek mee: "Snap dat mensen hopen op talenten"

De Jong krijgt kritiek mee: "Snap dat mensen hopen op talenten"

27 januari 2020 – Siem de Jong startte zondag verrassend bij Ajax in het uitduel met FC Groningen. De routinier speelde geen grootse wedstrijd en slaagde er niet in zijn team van een nederlaag te behoeden. Dat sommige Ajax-fans liever een jongere speler op zijn plek zien spelen, begrijpt De Jong wel.Ajax verloor zondag met 2-1 in Groningen. Voor De Jong eindigde de wedstrijd na een uur: Erik ten Hag besloot de middenvelder naar de kant te halen en Carel Eiting op zijn plek neer te zetten. "Het was een gevecht. Uiteindelijk waren we niet de bovenliggende partij. We hebben een paar kansen gehad, maar niet genoeg gecreëerd", concludeert De Jong in gesprek met Voetbal International.

Als vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech speelde De Jong als aanvallende middenvelder. "Natuurlijk mis je Hakim. Hij haalt de bal op en verdeelt het spel. Ik denk dat ik op een andere manier speel, meer op '10', achter de spitsen. Ik ben niet iemand zoals hij die overal de bal ophaalt. Dat moeten we dan als team oppakken en hebben we niet goed gedaan."

De Jong vindt dat hij zijn kans niet heeft gegrepen. "Ik denk dat ik niet heel veel in het spel betrokken ben geweest", zegt hij. "Als je in de basis komt, moet je zo'n wedstrijd winnen. Je weet dat als je deze wedstrijd wint, de kans groter is dat je blijft staan. Je moet jezelf laten zien, maar ook als team de punten pakken. Dan is het frustrerend dat we vandaag niet hebben gewonnen."

Dat niet iedereen blij was met de keuze van Ten Hag voor De Jong, begrijpt de ervaren middenvelder. "Natuurlijk weet ik hoe erover gedacht wordt. Ik ben zelf ook jeugdspeler geweest en in het eerste gekomen. Ik krijg niet alles mee en snap ook wel dat mensen hopen op talenten, maar ik denk dat ik op trainingen en momenten die ik krijg aan de trainer laat zien dat ik sterker en fitter wordt. Ik werk hard aan mezelf en weet waar ik sta, maar ik weet ook hoe erover gedacht wordt. Dat hoort er een beetje bij als je een oudere speler wordt bij Ajax."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020