Waterreus en Borst: 'PSV is nog niet van Van Bommel af'

27 januari 2020, 16:09

Een volgend hoofdstuk in het toch al zo dikke PSV-dossier met 'onrust' als titel. Voormalig PSV'er Ronald Waterreus haalt in zijn column in De Limburger keihard uit naar Mark van Bommel en zijn entourage. Volgens de oud-keeper maakt Van Bommel het de clubleiding tot op de dag van vandaag extra lastig én heeft men spijt van zijn aanstelling als hoofdcoach. Opvallend genoeg komt journalist Hugo Borst tot dezelfde conclusie(s). 

Dat valt te lezen in zijn column. Van Bommel wil volgens hem wraak nemen voor zijn ontslag, zo meent Waterreus. 'Om dat te bereiken worden lijntjes richting bevriende journalisten uitgezet. En worden spelers opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken, of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen', doelt Waterreus onder andere op de beslissing van Steven Bergwijn.

Ook vindt hij de rol van Bert van Marwijk, d[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362308/van-marwijk-spelers-psv-bellen-dagelijks-met-van-bommel/,_blank,ie eerder uithaalde bij Ziggo naar John de Jong], kwalijk. 'In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt.' Volgens Waterreus heeft Toon Gerbrands heel veel spijt gehad van het aanstellen van Van Bommel, al zal hij dat nooit toegeven. Vooral omdat hij naast Van Bommel ook zaakwaarnemer Mino Raiola cadeau kreeg bij de coach.

Borst komt tot dezelfde conclusies

Niet alleen Waterreus, ook Hugo Borst kwam tot die conclusie, zo viel te lezen in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Wie denkt dat je klaar bent met een machtige man als Mark van Bommel wanneer je hem officieel de wacht aanzegt, is naïef', stelt Borst. 'Het (aanstaande) vertrek van Steven Bergwijn naar Spurs ligt in het verlengde van het ontslag van Van Bommel. Die twee zijn close.'

Volgens Borst zou ook Mohammed Ihattaren - die het jammer vond dat Van Bommel werd ontslagen - in de stal van Raiola terecht gaan komen, de zaakwaarnemer op wie Waterreus ongetwijfeld ook op doelde. 'Ze dachten bij PSV verlost te zijn van Mark van Bommel, maar het tegendeel is waar. Ze zijn nog lang niet van hem af', schrijft Borst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen