Bozenik: "Fans van Feyenoord behoren tot de besten ter wereld"

27 januari 2020, 15:41

Robert Bozenik begint bij Feyenoord als tweede spits achter Nicolai Jørgensen. Technisch directeur Frank Arnesen vraagt om geduld en wil dat de Slowaak de tijd krijgt te aarden in Rotterdam. "Als hij hard werkt, en met zijn talent, heeft hij een mooie toekomst", voorspelt Arnesen.

"Hoe snel hij zich hier ontwikkelt, is aan hem. Iemand van twintig jaar uit het buitenland moet je de tijd geven. Het verloopt met een jonge speler altijd met ups en downs", zei Arnesen bij de perspresentatie van Bozenik. "Sinisterra is daarvan een goed voorbeeld. Dit jaar zie je hem groeien. Geweldig om te zien. Geef daarom Robert de kans te settelen in Rotterdam."

Duidelijk is dat Feyenoord in dat toekomst veel geld aan hem hoopt te verdienen. "Robert ziet Feyenoord als de eerste grote stap in het buitenland. Ik heb intensief contact met hem gehad. Op mij kwam hij over als een hele goede, nuchtere jongen met grote ambities. Hij is pas twintig, voor ons is dat ideaal."

Lees ook: Feyenoord wil middenvelder

HSV en CSKA

Bozenik had naast Feyenoord ook de keuze uit Hamburger SV en CSKA Moksou. Voor de achtvoudig international van Slowakije stond al gauw vast dat hij naar Feyenoord wilde. "Na het eerste contact met Arnesen voelde ik dat Feyenoord de beste optie zou zijn. Ik ga hier hard werken en wacht op mijn kans. Met Jørgensen heeft Feyenoord een topspits in huis."

Officieel: Feyenoord haalt spits Bozeník tot en met 2024 binnen

Zijn transfer naar Feyenoord maakte ook emoties los. "In Slowakije is Feyenoord een grote club. De club heeft veel fans. Toen ik mijn familie vertelde over de transfer, moest iedereen huilen. Feyenoord is een grote naam. Niet alleen in Slowakije, ook in Europa. De fans behoren tot de besten ter wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen