Lam opnieuw ongelukkig in Tilburg: "Dit is niet mijn stadion"

27 januari 2020, 10:49   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 11:49

Thomas Lam en het Willem II-stadion zijn geen gelukkig huwelijk. Waar de verdediger van PEC Zwolle vorig jaar zijn voet brak in Tilburg, kreeg hij zondagmiddag een rode kaart. Lam trok tien minuten voor tijd aan de noodrem, maar zag tot zijn grote opluchting dat zijn ploeggenoten in de slotfase stand hielden (0-0).

Lam hield tien minuten voor tijd de doorgebroken Ché Nunnely vast en arbiter Erwin Blank kende geen enkele twijfel: rood. Met Bram van Polen nog naast hem was rood een zware straf, maar ook de VAR greep na het zien van de beelden niet in. "Ik haalde hem bewust licht uit balans. Ik was niet op zoek naar rood, maar het ging me er vooral om dat hij niet zou scoren. Hij zou in mijn ogen een honderd procent kans krijgen", zei hij in gesprek met De Stentor. "En als ik dan een overtreding maakte, dan moest ik dat buiten het zestienmetergebied doen. Het was ook de 80ste minuut en ik wist ook niet of Bram van Polen anders op tijd zou zijn."

Lees ook: KNVB: Blom had natrappende Idrissi rode kaart moeten geven

Lam kon zich na afloop van de wedstrijd niet helemaal vinden in de rode kaart. "Het was geen zware overtreding en ik hield hem ook niet lang vast. Bovendien liep Bram naast me. Ik had even de hoop dat de kaart teruggedraaid zou worden. De VAR greep ook niet in. Ik heb het nog niet teruggezien, maar ja, als zij het eens zijn.." Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen FC Groningen, spijt heeft hij echter niet. "Dat komt ook doordat de jongens daarna stand hebben gehouden natuurlijk. De eerste nul is lekker. Ik baal vooral van de schorsing. Tegen Groningen moeten we drie punten pakken dus dat is een belangrijke wedstrijd voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen