KNVB: Blom had natrappende Idrissi rode kaart moeten geven

27 januari 2020, 10:11

Kevin Blom had AZ-aanvaller Oussama Idrissi met rood van het veld moeten sturen. Dat stelt Reinold Wiedemijer van de KNVB. Idrissi trapte tijdens het duel met sc Heerenveen na op Rodney Kongolo. Zowel Blom als videoscheidsrechter Alex Bos beoordeelde dat anders. Daardoor kan de speler niet nadien alsnog geschorst worden.

"Wij willen hier wel een rode kaart zien", is Wiedemeijer duidelijk in gesprek met FOX Sports. "Wij weten dat het natrappen van vroeger er niet meer is. Toen was een klein tikje al rood. Dat is er niet meer. Het is wat opgeschaald. Het moet gemener zijn, harder gebeuren. Dit is een voorbeeld van te hard."

Thomas Lam van PEC Zwolle kreeg wel een rode kaart. De verdediger hield Ché Nunnely vast, terwijl de Willem II'er zijn weg naar het doel wel kon vervolgen. "Door het vasthouden raakt hij uit balans en kun je niet meer lekker bij de bal komen. De verdediger kwam er net wat eerder bij. Zo heeft de scheidsrechter het beoordeeld. We kunnen ermee leven dat dit een rode kaart is."

De VAR bewees zijn waarde bij Vitesse - FC Emmen, waar de gelijkmaker van Michael de Leeuw aanvankelijk werd afgekeurd voor buitenspel. Na het zien van de beelden bleek daar geen sprake van te zijn. "Daar is de VAR voor bedoeld. Voor de scheidsrechter en wellicht ook de assistent is dit blijkbaar heel lastig te zien. Voor de VAR - als we de goede camerabeelden hebben - is dit wel goed te zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen