Klopp boycot replay van FA Cup vanwege 'winterstop' Liverpool

27 januari 2020, 09:02

Jürgen Klopp zal niet aanwezig zijn bij de return van de FA Cup van Liverpool. Doordat The Reds een 0-2 voorsprong zondag nog uit handen gaven, moet het een return spelen in de vierde ronde van het bekertoernooi, maar die valt precies in de korte winterstop die de club in februari heeft ingelast. De Duitse coach houdt die afspraak in stand.

Dat liet hij weten na de opvallende remise in de FA Cup. Liverpool heeft dan twee weken lang geen wedstrijd, maar die periode wordt onderbroken door deze replay. De grote namen van Liverpool zijn om die reden afwezig, net als manager Klopp, die vindt dat zijn spelers absoluut toe zijn aan een rustperiode. "Ik heb ze gezegd dat ze een winterstop hebben en die belofte wil ik houden", lichtte de coach zijn beslissing toe.

Lees ookKlopp overweegt Liverpool terug te trekken uit de League Cup

"Niet wij, maar 'de kinderen' zullen die wedstrijd gaan spelen", zei Klopp, die dat kunstje eerder in de League Cup ook flikte, toen hij een dag voor de halve finale op het WK voor clubteams in actie moest komen en een jeugdteam liet spelen. "Het is misschien niet de leukste beslissing, maar zo zie ik het wel." Neil Critchley zit op de bank als coach, omdat ook Klopp – eveneens deel uitmakend van de eerste selectie – afwezig is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen