Faber mist 'ervaring en leiderschap' in de PSV-selectie

Faber mist 'ervaring en leiderschap' in de PSV-selectie

27 januari 2020 – Ernest Faber heeft zich geuit over de staat van de huidige PSV-selectie en de coach is niet bepaald positief. De oefenmeester mist naar eigen zeggen 'ervaring en leiderschap' in de groep en hoopt dat PSV door middel van aankopen dat nog kan herstellen. "We hebben nu een gedeeld leiderschap met Ibrahim Afellay, Denzel Dumfries, Nick Viergever en Daniel Schwaab, maar we hebben geen natuurlijke leider. We moeten het samen doen."Dat vertelde hij tijdens Studio Voetbal. Met het geld dat vrijkomt bij een transfer van Bergwijn, gaat PSV de markt op voor bijvoorbeeld een linksachter, maar dus ook een leider op het veld en mogelijk ook nog een spits. Faber: "We hebben ook doelpunten nodig en misschien wel meer. Dit moment moeten we aangrijpen voor de toekomst", waarschuwt hij technisch directeur John de Jong voor een potentieel probleem.

"Als Bergwijn niet wordt verkocht, is er geen gelegenheid om te kopen. We hebben eerst een transfer nodig om wat te kunnen halen", bevestigde Faber, die verwacht dat de aanvaller naar Tottenham Hotspur vertrekt. "Hij wilde daarheen, dan is de keuze heel snel gemaakt voor mij om door te schakelen", blikt de coach terug op zijn keuze om Bergwijn niet op te stellen tegen FC Twente.

Zonder hem ging het mis en dat begreep Faber enigszins nog wel. "Er ligt toch wel een bepaalde druk op de groep. De spieren verslapen, het overzicht is wat minder en in het begin maken we de kansen niet af. Als dat een aantal weken al gaande is bij een onervaren ploeg, merk je dat wel", legt de coach uit. "En dan schiet een tegenstander ook nog eens de eerste de beste halve kans binnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 22 februari 2020

  2. vrijdag 21 februari 2020