Van de Beek: "Het was veel te slap en goals vielen zó makkelijk"

27 januari 2020, 07:55

Ajax verloor (2-1) zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen en dat was volgens Donny van de Beek meer dan terecht. "Het was gewoon veel te slap", zei hij. Door de nederlaag in het hoge noorden is de voorsprong op naaste belager AZ ineens weer teruggedrongen naar drie punten.

Met Siem de Jong en Bruno Varela in de basis in plaats van de geblesseerde Hakim Ziyech en Andre Onana speelde Ajax een uitermate zwakke eerste helft. De ploeg gaf niet thuis en liet zich de kaas van het brood eten door de thuisploeg. "Je kan praten over tactiek en dat soort dingen, maar zij wonnen elke 'tweede bal'. Voetbal begint met de basisdingen en als die niet goed zijn, heb je een probleem", sprak Van de Beek in gesprek met De Telegraaf.

De 1-0 werd gemaakt door Ajax-huurling Kaj Sierhuis en kwam met het nodige geluk tot stand. "Het ging zó makkelijk, dus het was een irritante goal. En de 2-0 ook. We liepen achter de feiten aan, omdat we heel matig waren en niet in ons normale spel kwamen. De tweede helft begonnen we wel iets beter dan dat we voor rust speelden. Maar toen viel juist die 2-0. Pas daarna gingen we voetballen."

Het gemis van Ziyech, Onana en Daley Blind werd in Groningen zichtbaar duidelijk, al wilde Van de Beek daar niet teveel van weten. Die jongens zijn superbelangrijke spelers voor ons en natuurlijk missen we die, maar die extra scherpte, het winnen van duels en het veroveren van tweede ballen heeft niks met kwaliteit te maken. Dat zijn zaken die iedereen moet beheersen. We weten met welke inzet FC Groningen speelt. Dat doen ze al jaren. En dat wij daar de eerste helft niet mee konden omgaan, is gewoon niet goed."

Met PSV (thuis) en FC Utrecht (uit) zijn de volgende twee wedstrijden van Ajax ook geen gemakkelijke potjes. "We moeten leren van FC Groningen-uit en Sparta-thuis en ons snel verbeteren. We moeten zorgen dat we weer in een goede flow komen en helemaal niet naar anderen kijken. Vorig jaar hadden we ook een mindere serie. Het is nu aan ons om het tij te keren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen