Afellay vindt rode kaart onterecht: "Volgens mij eerder bij de bal"

Afellay vindt rode kaart onterecht: "Volgens mij eerder bij de bal"

26 januari 2020 – Ibrahim Afellay dupeerde PSV door in het duel met FC Twente (1-1) een rode kaart te pakken. Zelf vond de aanvoerder zijn tweede gele kaart voor de tackle op Oriol Busquets onterecht. "Volgens mij was ik eerder bij de bal", stelt Afellay, die sinds december 2010 voor het eerst weer basisspeler in de Eredivisie was. 

Na het zien van de beelden blijft de PSV'er bij die mening. "Hij gaat door waardoor het erger lijkt, maar goed dit is een zware teleurstelling", zegt Afellay tegen FOX Sports. Na de rode kaart voor de middenvelder, verspeelde PSV de voorsprong en wonnen de Eindhovenaren wederom niet. "In de eerste helft hadden we ons moeten belonen, ik vond dat we het betere van het spel hadden. We speelden non-stop op de helft van Twente. We waren niet gelukkig in de eindfase."

Voor en na het duel ging het vooral over Steven Bergwijn, die een transfer kan maken naar Tottenham Hotspur. Afellay daarover: "Hij is een fantastische speler, onze beste speler. Dan weet je altijd dat zo'n speler verkocht kan worden. Hij heeft veel betekend voor de club. Aan de andere kant is het een mooie kans voor hem. Die zou iedere speler natuurlijk grijpen. Ik denk dat de groep er goed mee om is gegaan. Wij moeten proberen terug te gaan naar de orde van de dag en het beste ervan te maken."

Bergwijn ontkent weigering: "Media verdraaien alles"

gerelateerd