Titelrace Serie A blijft spannend: Juventus onderuit

Titelrace Serie A blijft spannend: Juventus onderuit

26 januari 2020 – Juventus is in de Serie A de verliezer van het weekend. De koploper, met Matthijs de Ligt in de basis, verslikte zich zondagavond in de uitwedstrijd tegen Napoli (2-1) en ziet de concurrentie dichterbij komen. Daarmee mondde het weerzien van Maurizio Sarri met Napoli uit in een teleurstelling. In de wetenschap dat Internazionale (1-1 tegen Cagliari) en Lazio (1-1 tegen AS Roma) punten hadden gemorst, kon Juventus uitstekende zaken doen in de titelrace. Die resultaten leken Juventus niet bepaald te inspireren. Kansen waren erg spaarzaam en Napoli kwam bovendien agressiever voor de dag.

Pas na een uur kwam er eindelijk leven in de brouwerij. Met een gevaarlijk schot liet Gonzalo Higuain beste kans van de wedstrijd noteren. Een minuut later ging Wojciech Szczesny in de fout. De doelman van Juventus verwerkte een schot van Lorenzo Insigne zo slecht dat de Piotr Zielinski in de rebound alleen maar binnen hoefde te tikken: 1-0.

Een slotoffensief van Juventus kwam niet van de grond. Sterker: in de slotfase schoot Insigne de wedstrijd in het slot. Een knappe volley toucheerde ligtjes het lichaam van De Ligt en had Szczesny andermaal het nakijken. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo kwam te laat voor Juventus, dat na vandaag drie punten voorsprong heeft op Internazionale en vijf op Lazio. De Romeinen speelden wel een wedstrijd minder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020