Hoofdrol blunderende keepers in onbesliste Romeinse derby

26 januari 2020, 19:59   Bijgewerkt: 26 januari 2020, 20:06

Lazio heeft punten laten liggen in de titelrace met Juventus en Internazionale. De Romeinse derby met AS Roma leverde zondagavond mede door twee blunderende doelmannen geen winnaar op: 1-1. De nummer drie van Italië had ook niet recht op meer. Het mocht bovendien niet klagen dat een door Justin Kluivert verdiende strafschop terug werd gedraaid door de VAR.

Dit seizoen draait Lazio boven verwachting goed. Zo goed dat het zich mag rekenen tot de titelkandidaten. Lazio had zelfs de voorgaande elf competitiewedstrijden allemaal gewonnen. Maar het bewierookte spel legde Lazio in de Derby della Capitale niet op de mat. Lazio speelde op goed geluk en hoopte op een bevlieging van Ciro Immobile, in de Serie A al goed voor 23 doelpunten.

Lazio trok zich terug op eigen helft en liet Roma dicteren. Bovendien hield het elftal van Simone Inzaghi de ruimtes klein. Roma had een enorme fout van doelman Thomas Strakosha nodig om de wedstrijd open te breken. Thomas Strakosha meende uit zijn doel te moeten komen om een bal weg te boksen. Echter verkeek hij zich totaal en liet de sluitpost zich kloppen in een luchtduel met Edin Dzeko.

Veel moeite voor de gelijkmaker hoefde Lazio niet te doen. Strakosha's collega aan de andere kant beging een net zo'n grote fout. Ook Pau Lopez maakte een grove inschattingsfout. Een corner bij de tweede paal bokste hij omhoog en kwam de bal bij de landing pardoes voor de voeten van Francesco Acerbi: 1-1.

In de tweede helft bleef Roma het meeste aanspraak maken op de zege. Kluivert leek even tot held uit te groeien. Voor een overtreding op de Nederlander wees arbiter Gianpaolo Calvarese naar de penaltystip. Maar de VAR oordeelde anders en draaide de strafschop terug. Daarna kreeg Roma nog een paar goede mogelijkheden op de 2-1. Lazio kwam er welgeteld één keer gevaarlijk uit, ook dat leverde geen doelpunt op. Wat ook totaal onverdiend was geweest. Lazio leek wel tevreden te zijn met het gelijkspel. Het gevolg is wel dat de marge met Internazionale hetzelfde blijft en Juventus later vanavond tegen Napoli die marge kan vergroten tot acht punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen