Gifbeker PSV nog lang niet leeg: gelijkspel tegen Twente

26 januari 2020, 18:48   Bijgewerkt: 26 januari 2020, 23:39

PSV heeft ook de derde wedstrijd in 2020 niet in winst om weten te zetten. Tegen een matig spelend FC Twente wisten de Eindhovenaren zondagmiddag een 1-0 voorsprong dankzij een wonderschone tegentreffer van Haris Vuckic niet vast te houden, waardoor het dramatische seizoen van de ploeg maar voort duurt. Tot overmaat van ramp kreeg ook aanvoerder Ibrahim Affelay nog een rode kaart (1-1).

In een seizoen dat zich toch al van dieptepunt naar dieptepunt voort sleept, was de aanloop naar het duel met Twente voor PSV allesbehalve soepel. Enkele uren voor de aftrap kwam het nieuws naar buiten dat aanvaller Steven Bergwijn dicht bij een transfer naar Tottenham Hotspur zou zijn en daarom niet in actie wenste te komen voor de Eindhovenaren. Trainer Ernest Faber had eerder deze week na het bekerechec tegen NAC Breda nog aangegeven dat spelers die niet voor PSV willen spelen, wat hem betreft hun biezen mogen pakken.

Doordat FC Twente tot aan de treffer van Dumfries zo zwak voor de dag was gekomen leek de openingsgoal het zetje dat de thuisploeg nodig had. Niets bleek minder waar, want er brak een vreemde fase van de wedstrijd aan. Zo kreeg Twente-invaller Rafik Zekhnini een gigantische kans op de gelijkmaker na amateuristisch balverlies van Kostas Mitroglou.Tot overmaat van ramp moest ook aanvoerder Afellay met rood van het veld. De routinier, die zich nog enigszins onttrok aan de vormcrisis van zijn ploeggenoten, was iets te laat met een tackle op het middenveld. Hij leek de bal te spelen, maar kreeg van Mulder toch zijn tweede gele kaart gepresenteerd.

Opstellingen en beoordelingen:*

PSV: Lars Unnerstall 6.5; Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 6, Jorrit Hendrix 6.5, Nick Viergever 6; Ibrahim Afellay 6.5, Pablo Rosario 4.5; Bruma 4 (79. Ritsu Doan -), Mo Ihattaren 6, Cody Gakpo 6 (82. Erick Gutierrez -); Sam Lammers 5 (55. Kostas Mitroglou 4).

FC Twente: Joël Drommel 6.5, Giovanni Troupee 6, Peet Bijen 6.5, Julio Pleguezuelo 5.5, Xandro Schenk 5; Oriol Busquets 5.5, Lindon Selahi 6 (78. Emil Berggren -), Jesse Bosch 6; Aitor Cantalapiedra 6, Noa Lang 5.5 (66. Rafik Zekhnini 5), Javier Espinosa 5 (66. Haris Vuckic 6.5).

Man of the Match: Haris Vuckic

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen