Lyon schrikt van uitvallen Terrier, maar wint simpel van Toulouse

26 januari 2020, 17:00

Olympique Lyon heeft de thuiswedstrijd tegen Toulouse uiteindelijk met een goed gevoel afgesloten. Aan de 3-0 zege was zondagmiddag niets af te dwingen, toch ging het tijdens de wedstrijd vooral over het uitvallen van Martin Terrier. De aanvaller ging naar de grond zonder tegenstander in de buurt, wat voor enige paniek zorgde op het veld. Inmiddels is de club met goed nieuws gekomen over de aanvaller.

De buitenspeler ging na twintig minuten naar de grond zonder een tegenstander in de buurt: hij lag roerloos op het veld en leek buiten bewustzijn. Hij werd op het veld direct behandeld en vervolgens per brancard afgevoerd. De spelers van Lyon oogden hevig geschrokken, maar vervulden op het veld ook hun plicht.

Tien minuten na het treurige incident opende Maxwell Cornet namelijk de score namens Lyon, op aangeven van Houssem Aouar. Het beste nieuws kwam echter in de pauze van het duel, toen Lyon met een update kwam dat alles goed gaat met Terrier. Hij is weer bij bewust zijn en ging naar de grond omdat de doorbloeding bij zijn hersenen niet optimaal was. Wel wordt hij nog altijd nauwlettend in de gaten gehouden door de medische staf.

Met het goede nieuws op zak deed Lyon op het veld ook wat het moet doen: de goede reeks van vijf zeges doorzetten tegen Toulouse, dat juist alle laatste twaalf (!) officiële duels verloor. Na zeventig minuten verdubbelde Moussa Dembélé de score, gevolgd door de eerste treffer van debutant Karl Toko Ekambi. Hij kwam afgelopen week op huurbasis over van Villarreal, mede als vervanger van Memphis Depay. Hij verving Terrier en beloonde zijn goede optreden met de derde en beslissende goal, logischerwijs zijn eerste in Franse dienst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen