'PSV mist Bergwijn vanwege een transfer naar Spurs'

26 januari 2020, 14:53   Bijgewerkt: 26 januari 2020, 16:39

Steven Bergwijn wil niet in actie komen bij PSV zondag tegen FC Twente. De aanvaller staat in de concrete belangstelling van Tottenham Hotspur en heeft daarom verzocht om niet te hoeven spelen. Dat melden diverse Nederlandse media. De Engelse topclub is op zoek naar een aanvallende versterking, mede vanwege de blessure van spits Harry Kane.

Onder andere Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad maken melding van het nieuws. Eerder al kwam het bericht naar buiten dat Bergwijn in de belangstelling zou staan van Leicester City, omdat zij een aanvallende versterking zoeken. Dat geldt ook voor Tottenham Hotspur, dat na de blessure van spits Harry Kane nieuwe opties zoekt voorin. Ook door het naderende vertrek van Christian Eriksen is er een aanvallende impuls nodig bij Tottenham Hotspur. 

Bergwijn ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Eindhoven. Afgelopen augustus zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. Daarmee kwam een einde aan de geruchten rond zijn persoon. De Oranje-international werd in verband gebracht met een pikante overstap naar aartsrivaal Ajax, al meldden de Amsterdammers zich uiteindelijk nooit officieel voor Bergwijn. Ook Sevilla zou belangstelling hebben gehad. In het huidige seizoen kwam Bergwijn tot 29 optredens voor PSV. Daarin was hij zes keer trefzeker.  Of daar nog meer bijkomen is zeer onzeker: de aanvaller wil zelf dolgraag naar Engeland verkassen. Een deal tussen beide clubs is volgens het ED nog niet volledig aan de orde.

Weghorst ook op een lijstje

Eerder dit weekend werd ook Wout Weghorst gelinkt aan Tottenham Hotpsur, al was dat een stuk minder concreet. José Mourinho ziet in de sterke Nederlandse spits een goed alternatief voor de geblesseerde Harry Kane. Hij is overigens niet de enige optie voor de Spurs. Paco Alcácer, Mario Götze (beide Borussia Dortmund) en Timo Werner (RB Leipzig) werden ook genoemd door Bild, al lijkt dat bericht meer in de geruchtensfeer te liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen