Nainggolan geeft Inter nieuwe tik in Italiaanse titelstrijd

26 januari 2020, 14:31

Internazionale heeft zondagmiddag wederom punten laten liggen in de Italiaanse titelstrijd. Voor de derde keer op rij in de Serie A kwam de ploeg van Antonio Conte slechts tot een gelijkspel, ditmaal deed nota bene middenvelder Radja Nainggolan de thuisploeg bijzonder veel pijn (1-1). De door Inter verhuurde voetballer bezorgde Cagliari een kwartier voor tijd een punt.

Cagliari was nog een van de verrassingen dit seizoen, maar de laatste zeven duels werd er niet meer gewonnen en zelfs vijf keer verloren. Voor Internazionale gold een beetje hetzelfde, al betekende de remise wel het vijfde gelijkspel in de laatste zeven duels en toonde daarmee een vergelijkbare trend dan de opponent zondag.

Het had overigens veel meer verdiend dan dat, aangezien het ondanks een ondertal in balbezit heer en meester was wat kansen betreft. Aanwinst Ashley Young gaf bij zijn debuut direct een assist op Lautaro Martinez, die na een klein half uur de score opende. Niet veel later had hij ook zijn tweede op de schoen, maar die inzet werd gepakt door doelman Alessio Cragno.

En dat werd het verhaal van de wedstrijd: Internazionale miste veel kansen op de tweede goal en liet Cagliari in leven. Die profiteerde daar optimaal van in de persoon van uitgerekend Nainggolan: de Belg was bij Conte dit seizoen niet nodig en keerde vanwege zijn zieke vriendin terug naar Cagliari.

De Belg schoot vanaf ruim twintig meter met enig fortuin de gelijkmaker binnen (1-1). Romelu Lukaku had nog de winnende op zijn schoen, maar zijn poging direct daarna ging voorlangs. In de absolute slotfase liep het duel nog uit de hand: Martinez werd woedend op scheidsrechter toen hij geen vrije trap mee kreeg en ging vervolgens met een gele en directe rode kaart woedend van het veld. Na het duel richtte de woedde zich tot de arbiter van dienst bij Inter, maar het nieuwe puntverlies moet het zichzelf verwijten. Wellicht biedt de naderende komst van Christian Eriksen soelaas in deze moeilijke periode.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen