Emmen snoept dankzij sterk kwartier Vitesse punten af

26 januari 2020, 14:12   Bijgewerkt: 26 januari 2020, 14:57

Een wedstrijd met twee gezichten heeft Vitesse en FC Emmen zondagmiddag in Arnhem allebei een punt opgeleverd: 1-1. In de eerste helft was de thuisploeg beter en scoorde het alleen via een beauty van Bryan Linssen. Direct na rust waren de rollen precies omgedraaid: FC Emmen creëerde een legio kansen en rondde er via Michael de Leeuw slechts één af. Vitesse bleef voor de vijfde maal op rij wel ongeslagen, maar zal het minst tevreden zijn met het punt.

Al vier duels op rij was Vitesse al ongeslagen, en tussendoor werden ook nog twee bekerduels gewonnen. Emmen, dat dit seizoen slechts één punt had gepakt in een uitduel en pas vier keer scoorde op vreemde bodem, moest het volgende slachtoffer gaan worden. Emmen is echter een ploeg waar Vitesse moeilijk van wint, want het zegevierde pas een keer in drie wedstrijden. Vorig seizoen werd het in Arnhem 1-1 en miste Linssen een penalty, eerder dit seizoen pakte Emmen de drie punten in eigen huis.

Niets leek er echter op dat het team van Dick Lukkien op deze zondagmiddag het kunstje weer zou flikken. Vitesse begon furieus aan het duel en kreeg kans op kans om de Drentenaren te pijnigen. Keeper Dennis Telgenkamp keerde een inzet van Linssen en zag even later hoe de aanvoerder van Vitesse net naast pegelde. Hetzelfde lot ondergingen de schoten van Riechedly Bazoer en Max Clark.

Na 45 minuten spelen leek er zo geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse, het was alleen vergeten verder weg te lopen van Emmen. Daar stonden de Arnhemmers misschien te weinig bij stil, want een heel ander Emmen kwam uit de kleedkamers. Vitesse werd weggespeeld en mocht van heel veel geluk spreken dat het na 58 minuten nog steeds 1-0 stond. Op aangeven van Glenn Bijl schoof Marko Kolar naast, invaller Jafar Arias schoot snoeihard op de paal en ook De Leeuw vond de paal op zijn weg.

Geluk houdt een keer op, en dat gold ook voor Vitesse. Na een uur spelen viel de 1-1 namelijk alsnog. Kolar schoot tegen Remko Pasveer op, maar de rebound was voor De Leeuw. Die schrok nog even omdat de grensrechter zijn vlag omhoog stak, maar de VAR draaide dat terug en bepaalde dat de stand 1-1 moest worden. Emmen kreeg zo wat het verdiende, het aanvallende spel resulteerde in een gelijke stand.

In plaats van door te pakken, liet Emmen de teugels daarna weer wat vieren. Vitesse nam langzaam maar zeker over en ging weer kansjes creëren. Armando Obispo was de eerste, zijn kopbal uit een corner werd over de lat getikt door Telgenkamp. Net als Obispo kopte Linssen vijf minuten voor tijd vanuit een hoekschop op doel, zijn inzet ging net naast. Dichter bij een voorsprong kwam Vitesse niet meer en dus moest het genoegen nemen met een gelijkspel. FC Emmen greep voor de tweede keer een punt in een uitwedstrijd en blijft daardoor twaalfde; gezien de eerste helft zal Lukkien daarmee diktevreden zijn. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Remko Pasveer 6.5, Julian Lelieveld 5, Armando Obispo 5.5, Danilho Doekhi 5, Max Clark 6, Matus Bero 6, Riechedly Bazoer 6, Navarone Foor 5.5, Bryan Linssen 7, Tim Matavz 5, Oussama Tannane 5.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5, Glenn Bijl 6, Michael Heylen 6, Miguel Araujo 6, Lorenzo Burnet 6, Tom Hiariej 4 (46. Hilal Ben Moussa 5.5), Michael Chacon 5, Nikolai Laursen 4.5 (36. Jafar Arias 7), Sergio Pena 5, Marko Kolar 5 (73. Robbert de Vos -), Michael de Leeuw 6.

Man of the match: Jafar Arias

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen